Wat is Stichting Koleenoe?

Stichting Koleenoe is een initiatief van het College van Rabbijnen van de liberaal-progressieve joodse gemeenschap in Nederland. De stichting wil de beleving van hedendaags jodendom revitaliseren. Dat kan op veel manieren, maar op dit moment is het laten verschijnen van delen van de nieuwe Machzor voor de Hoge Feestdagen een prioriteit. Het is de bedoeling dat in 2021 een gebedenboek voor de ochtendienst van Jom Kipoer (Grote Verzoendag) verschijnt.

Eerder produceerde het College van Rabbijnen de zogenaamde proefmachzor voor Kol Nidree, de avonddienst aan het begin van Jom Kippoer, de bundel met toegevoegde teksten voor de Hoge Feestdagen Kol Chochma, woorden van wijsheid en P’tach lanoe Sja’ar, Machzor voor Ne’ila, voor de slotdienst van Jom Kipoer. Uw feedback is altijd welkom en wordt steeds dankbaar gebruikt.

Spreekbuis rabbijnen

De website vormt de spreekbuis van de rabbijnen. Hier vindt u informatie over de gebedenboeken, maar ook overdenkingen bij feestdagen, droosjes (tekstuitleggingen, preken), en muziek. Ook kunt u ons een bericht sturen via deze link.